Το Solar Impulse είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα. Δυο πρωτοπόροι  πετούν ένα αεροπλάνο με ηλιακούς συσσωρευτές κάνοντας τον γύρο του κόσμου χωρίς την χρησιμοποίηση καυσίμων. Ένα έργο το οποίο εμπνέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και το οποίο κουβαλά ένα σημαντικό μήνυμα: Ναι, μπορούμε να ζήσουμε σε ένα καθαρό πλανήτη ο οποίος θα χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Ναι μπορούμε να ζήσουμε  σε ένα καλύτερο κόσμο!

Η ομάδα μας, Motivate -Yourself, ξεκίνησε να δουλεύει με τον Μπερτράντ Πικκάρτ, τον Πρόεδρο και ένα από τους 2 πιλότους του Solar Impulse, στις αρχές του Ιανουαρίου 2016. Ξεκινήσαμε τις ατομικές συνεδρίες χρησιμοποιώντας συνδυασμούς ασκήσεων και μεθόδους έτσι ώστε να αυξήσουμε την αποδοτικότητα, να βελτιώσουμε τον τρόπο που αντεπεξέρχεται διάφορες καταστάσεις, να βελτιώσουμε την αντοχή του και γενικότερα να καλυτερεύσουμε όλους τους τομείς της πνευματικής και νοητικής του κατάστασης. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μας περάσαμε 1 βδομάδα στην Χαβάη βοηθώντας τον Μπερτραντ να ετοιμαστεί για την μεγάλη του πτήση πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην Χαβάη είχαμε καθημερινές συνεδρίες, αρκετές ώρες την ημέρα, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων την συσκευή βιο-ανάδρασης του Ινστιτούτου HeartMath, Em-Wave Pro.

Μυήσαμε την #κινητή μονάδα του Solar Impulse, όπως επίσης μοιραστήκαμε τις τεχνικές μας με τον Αντρέ και την Γιασεμίν Βορσμπέργκ.

pastedGraphic.png

Οι συν-ιδρυτές του Motivate-Yourself, Ντάνιελ και Αγάθη, παρουσιάζουν την εκπαίδευση τους στην #κινητή ομάδα του Solar Impulse

Κατά την διάρκεια της πτήσης του Solar Impulse πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό βρισκόμασταν στο Κέντρο Ελέγχου του Solar Impulse στο Μονακό όπου μοιραστήκαμε τις τεχνικές μας με την ομάδα του κέντρου ελέγχου και προβήκαμε σε συνεδρία με τον Μπερτράντ κατά την διάρκεια της πτήσης του πάνω από τον Ειρηνικό. Τα 15 λεπτά συνεδρίας που είχαμε με τον Μπερτράντ κατά την διάρκεια που βρισκόταν στον αέρα ήταν μοναδικά, ποτέ στην ιστορία δεν έχει καταγραφεί μια τέτοια συνεδρία!

pastedGraphic_1.png

Ο Μπερτράντ Πικάρτ και η Αγάθη Χριστοδουλίδη χρησιμοποιώντας την συσκευή βιο-ανάδρασης του HeartMath®, Em-Wave Pro

Κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε κατά την διάρκεια των συνεδριών μας είναι τεχνικές του HeartMath®, Απεικονίσεις απο την Καρδιά (Heart Imagery) , Διαλογισμό, Ησυχασμό και Οραματισμούς.  Έχουμε βρει ότι αυτές οι τεχνικές δουλεύουν με τους πελάτες μας τόσο σε εταιρικές εκπαιδεύσεις όσο και σε προσωπικές συνεδρίες.

Ο Μπερτράντ έχει αναφέρει πόσο σημαντικό είναι για εκείνον να αποκτήσει τέλεια νοητική και συναισθηματική σταθερότητα. Πιστεύω οτι οι τεχνικές μας είχαν ένα σημαντικό ρόλο στην ηρεμία και σταθερότητα που είχε επιδείξει κατά την διάρκεια της πτήσης του πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, η οποία διάρκεσε 62 ώρες και στην οποία δεν είχε κοιμηθεί σχεδόν καθόλου.

Είναι η πεποίθηση μας ότι κάθε άτομο πρέπει να βρει την εσωτερική του καθοδήγηση έτσι ώστε να μπορεί να κινητοποιήσει τον εαυτό του και να βελτιώσει την γενική του κατάσταση και αποδοτικότητα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάθε άτομο και κάθε οργανισμό να το πετύχει.